نیمه ی پنهان ماه!
کارخونه های تولید کننده ی لوازم آرایشی همیشه ملزم به نوشتن مواد اولیه ی محصولاتشون بر روی بسته بندی ها بودند.اما چند درصد از ما به مواد اولیه ی محصولاتی که می خریم توجه می کنیم؟
اغلب ما براساس تعریف هایی که از برند های مختلف میشنویم دست به خرید اون ها می زنیم،و صد البته که تجربه های دیگران تا حد بسیار زیادی برای خرید به ما کمک می کنند،ولی تو این مقاله سعی می کنیم کمی جدی ترو دقیق تر مواد اولیه ی لوازم آرایشی مون رو بررسی کنیم.
امروزه اطلاعات زیادی در بستر اینترنت وجود داره که تا حد زیادی ما رو نسبت به مواد مضر برای پوستمون آگاه می کنه،اما یکی از معتبر ترین سایت ها در این زمینه،سایتFDA یا سازمان غذا و داروی آمریکا هست.
اگر با وظایف این سازمان آشنایی ندارین و اسمش تا به حال به گوشتون نخورده توضیح کوتاهی در موردش میدم:
وظیفه ی این سازمان حفظ سلامت مردم از طریق نظارت بر ایمنی محصولات تولید شده هست.همه ی محصولات تایید شده توسط FDA گواهی بین المللی ای رو مبنی بر سلامتشون دریافت میکنن.
همه ی برند های ثبت شده درجهان (چه برند های لاکچری و معروف و چه برند های خرده پا) تحت نظارت این سازمان ها قرار می گیرند وموظف ان برای همه ی محصولاتشون پاسخگو باشند.
اگه از مقیاس بین المللی خارج شیم و محصولات ملی کشور خودمون رو بررسی کنیم،سازمان غذا و داروی کشور خودمون هم همه ی برند های ایرانی رو بازرسی میکنه
و برای همین هست که اگر شما محصولی رو از یک برند ارزون قیمت اما اصیل خریداری کنین،هزاران برابر بهتر از خرید یک محصول فیک و تقلبی از یک برند معروفه!
چرا که محصولات تقلبی هیچ نظارتی روشون ندارن و تولید کننده هاشون به راحتی میتونن از هر چیزی (تاکید میکنم،هر چیزی!) تو محصولاتشون استفاده کنن،فارغ از این که ایا اون مواد اولیه به پوست شما آسیب میزنن یا نه!
خب حالا وارد بحث خودمون میشیم،
چه موادی توسط FDA برای استفاده در لوازم آرایشی ممنوع اعلام شدند؟
(اغلب این اطلاعات مستقیما از سایت غذا و داروی آمریکا ترجمه شدند.)
- تالک ماده ی اولیه ی معدنی بسیاری از لوازم آرایشیه،از پودر های بچه گرفته تا رژگونه ها و پنکیک ها.(در محصولات پودری تالک باعث مات شدن آرایش و جلوگیری از برق افتادن و ماسیدن آرایش میشه.)
تحقیقات بسیار زیادی در مورد اثرات منفی تالک بر بدن انسان شده،برای مثال:آیا باعث سرطان تخمدان میشن یا نه؟
اما نگران نباشین!هیچ کدوم از این نتایج در حال حاضر "قطعی" و قابل استناد نیستن.
- ماده ی بعدی پارابن ها هستن،که اخیرا هم خیلی مورد توجه قرار گرفتن.
پارابن ها عموما نقش نگهدارندگی دارن،که با جلوگیری از رشد باکتری ها و موجودات زنده ماندگاری محصول رو افزایش میدن.
اما سایت FDA در این باره چی گفته؟
تحقیقات زیادی انجام شده اما باز هم اطلاعات "قطعی" مبنی بر سرطان زا بودن اون ها وجود نداره!
البته این به این معنی نیست که اون ها سالم هستن! بلکه باید احتمال آسیب رسانی اون هارو همیشه در نظر بگیریم.
- و حالا در مورد نوشته ی "فاقد الکل" روی لوازم آرایشی صحبت می کنیم،آیا وجود الکل ها برای ما مضره؟
وجود الکل ها در محصولات مراقبتی و آرایشی آسیب جدی ای به سلامتی شما وارد نمیکنه،پس لازم نیست از اون ها فرار کنید!
وقتی از جمله ی "فاقد الکل" روی لوازم آرایشی استفاده میشه،منظور از الکل ،اتانول هست که باور بر اینه که باعث خشکی و دهیتراته شدن پوست میشه.
در پوست های حساس تر التهاب و جوش زدن هم میتونه از عوارض الکل ها باشه.
پس بودن این جمله روی یک محصول لزوما به معنای این نیست که هیچ نوع الکلی در این محصول استفاده نشده،چرا که الکل ها انواع مختلفی دارن و وجود بعضی از انواع اون ها نه تنها ضروریه،بلکه مفید هم هست.